Terug naar overzicht | Publicatiedatum: 21 januari 2022

Tijdelijk laag btw-tarief voor online sportlessen

Omdat sportscholen vanwege corona de afgelopen maanden maar beperkt geopend waren, heeft de staatsecretaris van Financiƫn besloten het btw-tarief voor online sportlessen tijdelijk te verlagen. In plaats van 21% kan het lage tarief van 9% worden gehanteerd.

Sportscholen beperkt geopend

Sporten

Vanwege corona waren sportscholen vanaf 28 november 2021 beperkt geopend en vanaf 19 december 2021 tot en met 14 januari 2022 verplicht gesloten. Veel sportscholen gingen toen over tot het aanbieden van online sportlessen.

Geen sportaccommodatie

Het lage btw-tarief mag normaal gesproken echter alleen berekend worden als gebruikgemaakt wordt van een sportaccommodatie. Nu dit bij online sportlessen ontbreekt, ziet het kabinet zich genoodzaakt genoemde versoepeling te hanteren.

Let op! Het verlaagde tarief op online sportlessen mag alleen gedurende de periode 28 november 2021 tot en met 14 januari 2022 toegepast worden. Daarna geldt weer het normale tarief.