Terug naar overzicht | Publicatiedatum: 16 december 2020

Steunloket NOW weer open tot 27 december 2020

Vanwege de nieuwe lockdown door het coronavirus kunnen werkgevers langer de tegemoetkoming in de loonkosten via de NOW-regeling aanvragen. Aanvragen zou oorspronkelijk tot 13 december 2020 mogelijk zijn, maar dit is verlengd tot en met 27 december 2020.

Tegemoetkoming via NOW

MobielVia de NOW kunnen werkgevers tot maximaal 80% van de loonkosten vergoed krijgen bij een 100% omzetdaling. Bij minder omzetverlies, neemt ook de tegemoetkoming in dezelfde mate af. Zo is deze bijvoorbeeld 40% van de loonkosten bij 50% omzetverlies.

Periode van drie maanden

Het omzetverlies moet over een periode van drie maanden minstens 20% bedragen. Werkgevers die voor de tweede NOW-periode geen aanvraag voor een tegemoetkoming hebben ingediend, kunnen kiezen welke periode uitgangspunt voor de tegemoetkoming is. Men kan kiezen voor de periode oktober 2020 t/m december 2020, de periode november 2020 t/m januari 2021 of voor de periode december 2020 t/m februari 2021.

Let op! Werkgevers die wel een aanvraag voor de tweede periode hebben ingediend, moeten de nieuwe periode laten aansluiten op de aanvraag voor de tweede periode.

Voorschot

Na het indienen van uw aanvraag krijgt u van de tegemoetkoming 80% als voorschot uitbetaald. Dit voorschot ontvangt u in drie termijnen. Pas na het bekend worden van uw definitieve omzetverlies, wordt de definitieve tegemoetkoming berekend.

Aanvragen NOW

U kunt de NOW digitaal aanvragen via de site van het UWV (uwv.nl).