Lammert Kroesen Tuindesign

25 Jaar 'hofleverancier'! Dat predikaat is Lammert Kroesen Tuindesign waard. Immers, het gedreven team achter het hoveniersbedrijf uit Hollandscheveld ontwerpt en creëert nu meer dan 25 jaar stijlvolle tuinen met karakter.
Lammert_yvonnekroesen_beeldschermres_news_detail

Dat karakter spreekt uit 3 pijlers waarop de uitvoering is gebaseerd. De mens (en zijn of haar wens), het pand of de woning waaromheen een tuin moet worden aangelegd en uiteraard de omgevingsfactoren. Waar staat het huis of het pand, welke sfeer ademen pand en omgeving uit? Hiervan een verrassend, dynamisch en harmonieus geheel maken, dat is daarbij telkens de uitdaging van Lammert en Yvonne Kroesen. Het mooiste compliment dat ze kunnen krijgen is dat de klant blij verrast en spontaan vertelt dat de door Kroesen gerealiseerde tuin precies is wat zij zich wensten. Een bevestiging van goed kijken, luisteren en inventariseren. Van inlevingsvermogen ook.

,,Daarin valt een parallel te trekken met wat wij van een accountant verwachten', zegt Lammert Kroesen. 'Ik laat mij binnen onze bedrijfsvoering leiden door trends in ons vakgebied, door inspiratie en door eigen ideeën. Dat is het creatieve proces dat zich moeilijk laat definiëren, maar als vanzelf op gang lijkt te komen. En vanzelfsprekend zijn cijfers voor mij ook belangrijk. Die zijn een belangrijke leidraad van hoe je er voor staat en ik heb daar ook interesse voor."

Waarom de keuze voor PUUR! Accountancy & Advies?

,,We kennen Gert Wim en Linda al jaren. Voordat we klant werden bij PUUR, waren we al klant bij de organisatie waarvoor zij destijds ook actief waren. Ze hebben met PUUR Accountancy & Advies een organisatie opgezet, waar ze begrijpen dat klanten kritisch zijn en niet zomaar blind varen op het eerste het beste advies. Maar ze weten ook dat wij hun inzicht en klankbordfunctie waarderen. Zij gebruiken hun creativiteit en kunde door ons op zodanige wijze feedback te geven, dat we daarmee ons voordeel kunnen doen en nog meer rendement halen uit ons werk. Dat geeft nog meer voldoening, zowel voor onze klanten als voor onszelf."

Is het een manier zoals jullie ook met je klanten omgaan?

,,In grote lijnen is dat het geval. Ook onze klanten gaan meestal niet af op het eerste het beste advies dat ze krijgen. Een advies moet wat ons betreft doorleefd zijn, er moet gevoel uit spreken. Wanneer de basis is gelegd en er sprake is van een klik, dan ontstaat er ook vertrouwen. Het begint altijd met een eerste indruk, met de ideeën en wensen van de klant. We gaan altijd eerst bij de klant op locatie 'op verkenning'. We willen voelen en beleven vanuit hun omgeving. En uit het verhaal dat zij ons vertellen, halen wij de ingrediënten die we toepassen in het ontwerp. We nodigen de klant daarna uit op ons bedrijf om het ontwerp toe te lichten. En wanneer er vanuit dat gegeven een tuin wordt gerealiseerd waarvan klanten zeggen dat deze geheel beantwoordt aan hun wensen, dan betekent dat, dat we goed hebben geluisterd en hun wensen hebben vertaald in de uiteindelijke realisatie. Daarbij moet wel gezegd dat bepaalde zaken die je in een ontwerp meeneemt, beloften zijn die soms pas jaren later tot volle bloei komen in een tuin. Daaruit spreekt ook vertrouwen."

Wat is voor jullie de drive in je werk?

,,Dat elke klant anders is en geen tuin hetzelfde', zegt Yvonne Kroesen. 'Wanneer je doet waar je goed in bent en klanten weet te verrassen, dan heb je je hart in je werk gelegd. Dat drijft ons en is voor ons de uitdaging bij het ontwerp en de aanleg van tuinen. En we maken de tuinbeleving voor de klant helemaal compleet met de stijlvolle tuinmeubelen van topmerken die wij verkopen en met, hoe kan het anders, tuinverlichting naar topdesign. Meerwaarde bieden aan de klant, dat is waar we voor gaan'.

Wat is de toegevoegde waarde van PUUR! voor Tuindesign Lammert Kroesen?

,,De persoonlijke aanpak, het idee dat het om meer draait dan alleen maar cijfers wanneer je een accountant nodig hebt. Dat ze zaken helder kunnen krijgen waar we zelf (nog) niet aan hadden gedacht en dat ze gevraagd en ongevraagd advies geven. Ook bij hen is geen klant hetzelfde, wat ook van hun kant creativiteit en flexibiliteit vergt. Daar vertrouwen we op bij PUUR!

Terug naar het overzicht